Vi ønsker at middagsselskaper over 10 personer forhåndsbestiller

mat fra vår selskapsmeny her

 

Julemeny:

 

Helan & Halvan

Helan er hovedrett og Halvan er forrett/smårett.

(Primører kan variere litt fra Helan til Halvan)

Whole & Half, Whole is a main course and Half is a starter

 

 

Langtidsstekt tynnribbe

Servert med karamellisert eplepuré, rosenkål,

glaserte gulrøtter, ristede poteter og ingefærsaus

Pork belly, cooked overnight and served with caramelizad apple puré,

brusslesprouts, glazed carrots, roasted potatoes and ginger sauce

Allergener: melk, selleri

Ølanbefaling: Frydenlund Bokkøl

Akevittanbefaling: Egge akevitt med eple og villkarve

275,-/175,-

 

Andebryst

Servert med rødkål, pastinakkpure,

ristede poteter, og krydret portersaus.

Duck breast, served with red cabbage, parsnip puré, roasted potatoes

and spiced porter sauce   

Allergener: melk, bygg, sulfitt

Ølanbefaling: Jacobsen Golden Naked Christmas ale

Akevittanbefaling: Fjøllmat akevitt

295,-/195,-

 

Lettrøkt kveite

Servert med lett syltede rødbeter, grønnkål, østersblader og gribichesaus

Lightly smoked hallibut, served with pickled beetroots, kale,

oyster leaves and gribeche sauce

Allergener: fisk, egg, sennep

Ølanbefaling: Borg Lèifur

Akevittanbefaling: Løitens Fisk & Skalldyr

285,-/185,-

 

Håndverkerstuenes hjemmelagde julepølser

Servert med potetmos, rødkål og husets sennep og ketsjup

Homemade christmas sausages, served with mashed potatoes, red cabbage,

and our house mustard and ketchup

Allergener: melk

Ølanbefaling: HaandBryggeriet Hesjeøl

Akevittanbefaling: Lysholm Linie Double Cask

255,-/155,-

 

 

 

Du kan også få:

 

Tartar av rakfisk fra Valdres

Servert med Rødbeter, rødløk, rømme, karse og lefse.

Fermented trout-tartar, served with red onion, sourcream,

cress and soft potatoe bread

Allergener: fisk, melk, hvete, rug

 Ølanbefaling: Ægir Eldir Julebrygg

Akevittanbefaling: Gilde Rakfisk

175,-

 

Lutefisk

Servert med hvit saus, ertestuing,

sennep, baconsmør og gulløye poteter.

Traditional norwegian white fish prepared in lye. Served with green pea stew, mustard, bacon in butter, and potatoes

Allergemer: fisk, melk, mel

 Ølanbefaling: Kinn Solsnu

Akevittanbefaling: Gammel Opland

485,-

 

Pinnekjøtt

Fra Strøm Larsen. Servert med kålrabistappe,

vossakorv, gulløye poteter og sjy.

Traditional norwegian dried mutton ribs.

Served with Vossa sausage, mashed rutabaga, potatoes and gravy

Allergener: melk

 Ølanbefaling: Ringnes Juleøl

Akevittanbefaling: Gilde Smaladram

485,-

 

Ost- og spinat pai

Med Västerbotten-ost, røkt laks, rømme,

rødløk, karse og lakserogn.

Cheese and spinache quiche, with Swedish hard cheese, smoked salmon,

red onion, cress and salmon roe

Allergener: Fisk, melk, hvete, egg

Ølanbefaling: Einstök White Ale

Akevittanbefaling: Gilde Taffel

195,-

 

 

Ekstra tilbehør

 

Ovnsstekte poteter

Ovenbaked potatoes

Allergener: egg

55,-

 

Brød med smør

Bread with butter

Allergener: gluten, laktose

35,-

 

Stekte grønnsaker

Panfried vegetables

35,-

 

Grønn salat

Green Salad

25,-

 

 

Desserter/Dessert

 

Dronning Mauds fromasje

Servert med krystallisert sjokolade og  bjørnbær.

Queen Mauds mousse, served with crystalized chocolate and blackberries 

Allergener: melk, egg, sulfitt

Ølanbefaling: Ringnes Julebokk

Akevittanbefaling: Gammel Opland Edel Portvin

135,-

 

Sjokoladefudge-kake

Servert med nøtter, tørket frukt og karamell-is.

Chocolate fudge cake, served with nuts, dried fruit, and caramel icecream

Allergener: melk, egg, hasselnøtter, valnøtter, sulfitt

Ølanbefaling: Austmann Blåbærstout

Akevittanbefaling: Gilde Maquavit

145,-

 

Tre typer hjemmelaget smågodt

For deg som bare vil ha noe lite og søtt

Three pieces of homemade sweets

Allergener: melk, eventuelt nøtter. Spør din servitør

Ølanbefaling: Et lite glass av noe sterkt og mørkt fra tapp, spør din servitør

Akevittanbefaling: Gammel Opland Edel Madeira

105,-

 

Blå Mandag

Blåmuggost fra Den Blinde Ku.

Servert med sultanpuré, ingefærcrumble og ølreduksjon.

Norwegian blue cheese, served with sultaner puré,

ginger crumble and beer reduktion.

Allergener; melk, hvete, sulfitt

Ølanbefaling: Eik & Tid Juleøl med kirsebær

Akevittanbefaling: Gilde Non Plus Ultra

145,-

 

 

 

KONTAKT OSS

ÅPNINGSTIDER

BESTILL BORD

MENY

Håndverkerstuene, Rosenkrantzgate 7, (inng. Kristian IV's gt.) 0159 Oslo - Tlf: 22 42 07 50 - e-post: bord@hvks.no

Siden er laget av frekkstrek.no